En del af det at være FDF’er er at kunne bruge og bære kniv/dolk. Herunder finder du FDF Tjørrings regler og anbefalinger. Vi understreger dog, at forældrene har også et medansvar i at snakke med børnene omkring emnet.

Puslinge

Puslinge må kun benytte kniv under opsyn af en leder eller leder-assistent, og må IKKE bære kniv.

Tumlinge

Som Tumling lærer de at bruge en kniv forsvarligt, når de tager deres Bålaktivitetsmærket 3, og vil derefter kunne bruge den, når en leder eller leder-assistent til stede.

  • Børnene har fået en introduktion til, hvordan man snitter væk fra sig selv med en kniv.
  • Børnene har snittet en snobrødspind på mindst 2 meters længde.

Vores anbefaling: Tumlinge bør bruge en dolk som en Skovmandskniv (http://55nord.dk/fdf/shop/dolke–knive–tov/fdf-skovmandskniv). Kniven har flere fordele til de små: Rund spids, dobbelt parerplade til at beskytte fingrene og samtidig så skarp, at der ikke skal bruges kræfter på at bruge den.

Tumlinge må IKKE bære kniv.

Pilte

Piltene får yderligere instruktion og øvelse i at bruge dolk. De er derefter klar til at bruge en juniordolk forsvarligt uden at være under konstant opsyn. Der skal dog gives tilladelse INDEN de benytter den.

  • Børnene har hørt om reglerne for brug af kniv og økse.
  • Børnene kan demonstrere korrekt brug af kniv og forklare forholdsregler ved at bære kniv.
  • Børnene kan demonstrere forskellige måder at bruge kniven på – forskellige snitteteknikker.

Vores anbefaling: Piltene kan fortsat bruge en Skovmandskniv, men må bruge en Juniordolk på 105 mm (http://55nord.dk/fdf/shop/dolke–knive–tov/fdf-junior-dolk).

Piltene må bære kniv eller dolk til mødeaftener og på lejre.

Væbnere, Seniorvæbnere og Seniorer

Som væbner og opefter må man (forudsat at man har Bålaktivitetsmærket 3) bære den dolk man ønsker, så længe der er sikringsstrop (http://55nord.dk/fdf/shop/dolke–knive–tov).

OBS!

FDF’erens Bålaktivitetsmærke – og dermed ret til at bruge og bære kniv/dolk – VIL blive frataget, hvis ikke de overholder FDF Tjørrings regler omkring brug af kniv/dolk.