Livet som FDF’er i Tjørring

FDF Tjørring er en selvstændig kreds under landsforbundet FDF.

Vi kan i FDF Tjørring tilbyde dig en masse spændende udfordringer, et godt sammenhold, masser af nye kammerater og frihed under ansvar.

Udeliv og personlige kompetencer

Som FDF’er i Tjørring får du mulighed for at lære mange nyttige ting. Du får blandt andet lært at binde de seje knob, som vi bruger, når vi bygger med rafter. Du lærer at slå telt op på rekordtid, at lave et godt bål og mad derpå og at mestre økse og kniv. Du lærer også tolerance og forståelse for andres meninger og ønsker, da FDF har plads til alle.

MØDETIDSPUNKTER

Mandag 17:00 – 18:30
Puslinge & tumlinge (0. – 2. klasse)
Pulte (3. – 4. klasse)

Mandag 18:30 – 20:00
Væbnere (5. – 6. klasse)
Seniorvæbnere (7. – 8. klasse)
Seniorer (9. klasse – 18 år)

Aftenens gang

Mødeaftenerne starter altid med en kom-i-gang-sang, hvorefter vi går i gang med aktiviteterne. Vi bygger med rafter, er kreative, tager på en del forskellige løb, der bla. involverer foto, koder og lagkage. Vi leger sammen og lærer at bruge kort, kompas og GPS. Aftenen slutter vi ligeledes af med en sang og fadervor.

Normalt er vi opdelt i grupperne, men nogle aftener holdes for hele kredsen. Vi mener, at det er vigtig med fællesskab og relation på tværs af alder. Det kan blandt andet være salg af julekalendere, lodsedler, indsamling af skrald mm. Fællesskab er nemlig også at lave noget/arbejde sammen om et projekt.

Fællesskabet

En stor del af fællesskabet er også vores weekendture, hvor der er mere tid til aktiviteterne. Piltene starter sæsonen op med en cykeltur eller hike.

Væbnere og opefter er i oktober på Efterårshike/JMV, som er et løb/dyst mellem FDF’ere og spejdere fra landsdelens kredse.

Hele kredsen tager i starten af året på Fastelavnsweekend, hvor vi hygger, dyster, er kreative, slår katten af tønden og har fantastisk underholdning.

Året højdepunkt er “sommerlejren”, som vi i FDF Tjørring holder i Kr. Himmelfartsferien. Vi har altid et tema, som giver inspiration til aktiviteterne; temaerne har bla. været ‘Set på TV’, På hovedet-lejr’, og ‘Tidsrejsen’.

Mens puslinge, tumlinge og pilte er på “Sommerlejr” i Kr. Himmelfartsferien, deltager væbnere og opefter i det helt store Væbnermesterskab i København. Dette er en landsdækkende løb/dyst for over 1.600 FDF’ere, med fokus på kompetencer og adventure.

De helt store oplevelser

Hver 5. år afholdes der forskudt landslejr på Sletten (næste gang 2022) og udlandstur for landsdelen (næste gang 2024), hvor vi sidst har været i Østrigs alper.

Det lokale samarbejde

Vi har i FDF Tjørring også et rigtig godt samarbejde med Baunekirken, hvor vi er med til at lave nogle underholdende arrangementer for alle i Tjørring Sogn.

Som du kan se, er FDF altså ikke kun bål og snobrød, men også et stærkt fællesskab med plads til det enkelte medlem og de store oplevelser.

Værd at vide

Faste arrangementer i løbet af året

OBS!!! Grundet Covid-19, er flere af de kommende faste arrangementer aflyst, ændret eller udskudt. Vi kan dog sagtens finde på at afholde et lokalt arrangement i kredsen i stedet. Følg med i sæsonkalenderen og på medlemsgruppen.

 

Februar
 • Fastelavnsweekend (hele kredsen)
Maj
 • Kr. Himmelfartslejr (puslinge, tumlinge og pilte)
 • [I 2021 AFHOLDELS FINALEN I DE ENKELTE LANDSDELE] 
  Væbnermesterskab i KBH (væbnere og opefter) 
Juni
 • Sommerafslutning for hele familien (hele kredsen)
August
 • Hike eller cykeltur med overnatning (pilte)
September
 • Indsamling til loppemarked (alle frivillige)
 • Loppemarked (støtteforeningen og frivillige)
Oktober
 • Efterårshike / JMV (væbnere og opefter)
 • Årsmøde for hele bestyrelse, kredsen og forældre
 • BØF (puslinge)
 • Bål & Ballade (tumlinge og pilte)
December
 • [UDEN OVERNATNING I 2020] Juleweekend i første weekend (væbnere og opefter)
 • [KUN PUSLINGE, TUMLINGE & PILTE I 2020] 
  Juleafslutning med risengrød og bankospil (hele kredsen)
2021
 • [UDSKUDT TIL  2022] Landslejr i sommerferien (pilte og opefter)
2024
 • Udlandstur i sommerferien (væbnere og opefter)

Tanter, fjanter og forældrehjælp

Når vi er på lejr, vil ledernes fokus være, at give børnene oplevelser og lave en masse sjov.

For at det kan lade sig gøre, og vores lejre kan gennemføres, er vi nødt til at bede forældrene om hjælp i køkkenet, til rengøring, plaster-påsætning mv.

Der er altid en god og sjov stemning blandt vores hjælpere, og forældrene får et godt indblik i, hvordan det er at være på FDF-lejr – dog ofte med flere bekvemmeligheder. ?

Plads til alle

Vi går meget op i, at der er plads til alle børn – uanset alder, evne og behov.

Vores ledere er løbende uddannet indenfor førstehjælp og holdes opdateret indenfor håndtering af børn og unge med specielle behov.

Af og til er der behov hos medlemmer, der påvirker gruppen. I disse tilfælde opfordrer vi til, at det enkelte medlem enten har en forælder med eller har en hjælper tilknyttet til mødeaftener, lejre og arrangementer.